Kundcase Enköpings Kommun – Google och Microsoft miljöer

enköpings kommuns logotyp

Det är tisdag och vi har summerat ett gott snack vi tidigare haft över en kopp kaffe med Nina Hagen, IT-samordnare för grundskolan, och Petter Ahlberg, IT-pedagog på gymnasiet i Enköpings Kommun!

 

Idag förser vi Enköpings skolor med integrationer för både Microsoft och Googles miljöer. Då grundskolan använder Google tillsammans med Infomentor, medan gymnasiet använder sig av Microsoft och Haldor.

Enköpings Kommuns skolor, både grundskola och gymnasium, har varit kund hos Eventful i många år. När vi lyfter frågan till Petter Ahlberg, så har Eventful funnits med i bilden redan innan han klev på sin anställning för mer än 5 år sedan. Medan Nina Hagen som varit anställd i fler år även fått vara med och uppleva uppstart och implementering av våra tjänster.

 

Snabb fråga till Nina och Petter. Topp 3 med att samarbeta med Eventful?  

 

Utveckla gärna, vad har Eventful tillfört Enköpings skolor

-I och med att vi implementerade Google för första gången behövde vi mycket hjälp.
Anna, från Eventful, kunde miljön och därmed rådge oss i olika steg. Det kändes tryggt att kunna vända sig till någon som hade erfarenhet kring både IT och Skolverksamheten. Vi fick ex. utbildningar med information till personal och filmmaterial. Något som vi fortfarande använder, säger Nina.

 

-Idag ser vårt samarbete lite annorlunda ut. Varje skolstart har inneburit lite fix, antingen på grund av ändringar i system eller något annat men då får vi alltid snabb hjälp från supporten. Vi har aldrig varit med om att ärenden inte blivit lösta. Det är någon enstaka gång, men då har de berott på att ex. Microsoft inte utvecklat den tjänsten ännu. Vi får alltid återkoppling, säger både Petter och Nina.

 

– Det är en stor fördel att Eventful också synkar till alla våra system, och för både Microsoft och Googles miljöer, det gör att vi vet exakt vart vi ska vända oss när något inte fungerar, säger Petter.

 

Vi spar även väldigt mycket administrativ tid på att arbeta tillsammans med Eventful, men de hade heller inte gått att göra manuellt, då hade det vi fått skapa en enklare lösning. Så det är värdefullt, säger Nina.

 

-Framöver önskar vi mer och utökat samarbete, ex ser vi fram mot implementeringen av FlowSync, Eventfuls egna synkmotor, säger både Petter och Nina.

 

 

TACK för att ni kom och för att vi får fortsätta skapa flow i Enköpings kommuns skolor!  

// Team Eventful