Enhetshantering

Enhetshantering från Eventful ger er som kund en problemfri datormiljö med central hantering. Detta ger bra en bra översikt av säkerhet och budgetkostnader, nu och inför framtiden.

Windows, iOS & Android-enheter
Google Chrome-enheter

Hantering av Windows, iOS och Android-enheter

Eventfuls Enhetshanteringstjänst utgår ifrån Microsoft Endpoint Manager (MEM), som samlar ett flertal tjänster och funktioner för att se till att en organisations enheter följer de önskade inställningar och skydd som krävs för att enheterna ska fungera länge, skydda data och ge en bra användarupplevelse för slutanvändaren. MEM stödjer de flesta enhetstyperna så som Windows 10, iOS, Android och MacOS.

EDU21_K12_Remote_014

Distribution

Distribution och hantering av datorer och läsplattor

Övervakning

Certifierade tekniker sköter övervakning och rapportering

Support

Bemannad servicedesk som hanterar era ärenden

Enrollment

Alla enheter som skall hanteras måste anslutas till tjänsten, och de flesta plattformar har effektiva tjänster där dessa automatiskt ansluts till MEM.

  • Windows 10 - AutoPilot gör att datorer kan importeras in i MEM och samverkar med Windows Out of Box Experience för att ge en användarvänlig igångsättningsprocess för användaren.
  • iOS - Apples Device Enrollment Program gör att enheter automatiskt kopplas till MEM. Är idag inbyggt i Apple School Manager och Apple Business Manager.
  • Android - Android har flera tjänster för automatisk koppling av enheter till MEM: Google Zero Touch och Samsung Knox Mobile.

Det finns även fler sätt att ansluta enheter, både automatiserat för befintliga enheter, eller Self-Service Enrollment.

Konfigurationshantering

Hjärtat i MEM är hanteringen av konfigurationsprofiler för enheterna. Det är mycket viktigt att se till att hantera enheters uppdateringsinställningar, konfiguration för WiFi och enhetsbegränsningar. En av styrkorna i MEM är bland annat stödet för säkerhetsbaslinjer, där Microsoft byggt principer för hur man ska hantera säkerhet på enheterna. Dessa kan självklart anpassas efter organisationens behov.
Dessa kan även sammanställas i paketeringar så grupper av konfigurationsprinciper kan tilldelas tillsammans.

 

Applikationer

En stor del av användarupplevelsen är att alla de program och applikationer man behöver finns tillgängliga och licensierade på enheten. Idag finns någon form av central Store för alla enhetstyper, Windows Store för Windows 10, Play Store för Android mm. Dessa är mycket enkla att hantera i MEM, och kan utökas med organisationsanpassade programvaror och hanteras via MEM.

Rapporter

Vi tillhandahåller löpande rapporter och övervakar vad som händer i miljön. Utifrån denna information ger vi löpande rekommendationer, utför preventiva åtgärder inom ramen för tjänsten.

Utbildning och Instruktioner

Vi utbildar supportpersonal i grunderna i tjänsten och hur man hittar i portalerna. Vi tittar på rapporterna samt går igenom de instruktioner som finns för 1:a och 2:a linjens supportpersonal.

shutterstock_666289480_mindre

Hantering av Google Chrome-enheter

Få en smidig hantering av era Chromeenheter via molnet med ett förstklassigt säkerhets och dataskydd. Vi hjälper er att styra vilka resurser användarna får åtkomst till och förenklar implementeringen av enhetspolicyer med möjligheten att övervaka era datorer och läsplattor.

Distribution

Distribution och hantering av datorer och läsplattor

Övervakning

Certifierade tekniker sköter övervakning och rapportering

Support

Bemannad servicedesk som hanterar era ärenden

Enhetshantering via molnet

I administratörskonsolen har administratörerna full kontroll och kan aktivera och inaktivera appar och programvaror på alla enheter i nätverket.
Nya funktioner utan avbrott i studierna med automatiska uppdateringar
Håll Chromebook-enheterna uppdaterade med de senaste funktionerna och säkerhetsuppdateringarna. När enheterna är anslutna till internet uppdateras de automatiskt i bakgrunden, så att alla kan fortsätta fokusera på inlärningen.

Säkerhet och dataskydd

Chromebook-enheterna har flera säkerhetslager som skyddar mot virus och skadlig programvara. Vi ser till att de följer sekretessavtalet Student Privacy Pledge så att skolorna kan använda dem i enlighet med COPPA och FERPA. Skydd av borttappade eller stulna enheter förhindrar datastöld genom att inaktivera enheter på distans. Tillfälligt läge rensar användardata vid utloggning, och permanent registrering säkerställer att enheterna alltid är registrerade på er domän.

Hanterad åtkomst

Blockera slutanvändare från att logga in på Chromebook-enheter, begränsa åtkomst till vissa webbplatser och visst innehåll och aktivera kostnadsfri användning av Cloud Identity på delade enheter.

Enhetspolicy och övervakning av registrerade enheter

Ge IT åtkomst till enhetspolicyer och möjligheten att övervaka registrerade enheter, både skolans egna och elevernas enheter, allt från Googles molnbaserade administratörskonsol.