Sök efter Google Drive-filer i adressfältet i Chrome

Google Drive

Tidigare i år lanserades en Beta-version för Drive med möjligheten för användare att se förslag på och söka efter sina Drive-filer direkt i adressfältet i Chrome-läsaren. Begränsningen var då att de var tvungna att ha öppnat filen i Chrome sedan tidigare. 

Den 16 december startar Google utrullningen av funktionen som möjliggör att alla G Suite-användare kan söka efter samtliga Drive-filer de har åtkomst till, oavsett om de tidigare öppnat dem i Chrome eller inte. 

Detta kommer aktiveras som standard för alla användare i din domän. Som administratör bör du därför se över och anpassa de nya inställningarna i Administratörskonsolen för att kontrollera åtkomsten på OU- eller gruppnivå för den här funktionen.  

Om du aktiverar “Tillåt filförslag i Google Drive för inloggade användare när en sökning utförs” kan användarna se sökförslag för Google Drive-filer i adressfältet. De kan även själva anpassa sina individuella sök-inställningar i Chrome för att aktivera eller inaktivera sökningar av Drive-filer.[Textbrytning]För att funktionen ska fungera för användarna måste de vara inloggade på sitt Google-konto, starta om webbläsaren och de kan behöva aktivera synkronisering och/eller se över sina inställningar för synkronisering. 

Om du däremot väljer “Inaktivera Google Drive-filförslag för inloggade användare” kan användare varken se sökförslag eller anpassa sina inställningar för sökning av Google Drive-filer.