Nya teamsprinciper

Teamsprinciper

Med hjälp av Teamsprinciper kan vi hjälpa er att styra upplevelsen av Microsoft Teams för olika användare i organisationen. Nu finns flera nya Teamsprinciper att tillämpa.

Microsoft Teams Admincenter har genomgått en stor utveckling under det gångna skolåret. En sak som har utvecklats är Teamsprinciper. Principer i Teams är det regelverk som styr vad en användare kan göra i Teams. Det gäller inte globala inställningar utan möjligheten att styra inställningar på en individnivå. I augusti 2019 fanns det endast 5 olika principer och nu i juni 2020 finns det 13 stycken. Med principerna så kan man exempelvis styra vem som får skapa livehändelser, vem som får använda chatt och vilka program/appar som en användare får använda.

För personal och elever

Standardprinciperna som finns i Teams funkar i de flesta fall bra för personal, men här finns det många möjligheter. En användbar Teamsprincip för personal är till exempel se till att personalen endast har tillgång till relevanta appar.
För elever så finns det ofta många begränsningar som våra kunder vill göra. Det som är riktigt bra är att ni kan sätta upp olika principer för olika åldrar om ni vill.

Något som många inte känner till är att det finns fler inställningar än vad som finns i gränssnittet i Teams admin. Dessa kan man bara styra via PowerShell och det är något som vi kan hjälpa er med. Exempelvis kan ni ställa att när en lärare bokar ett möte med sina elever så blir läraren per automatik organisatör och eleverna blir deltagare så att de inte kan kasta ut varandra från mötet eller muta varandra.

Om ni vill komma igång med Teamsprinciper är ni välkomna att kontakta oss för att sätta upp ett regelverk och applicera dessa principer på olika grupper av användare.
info@eventful.se
010-2091011

Kika gärna in på vår hemsida om ni är intresserad av vad vi mer kan gör för er!