Arbeta på distans med Google

Flicka med dator

Eventful har deltagit i ett Google webbinarie för att lära oss mer om hur man som skola kan använda Googles program för att möta eleverna i klassrummet eller på distans.

Vi vill tipsa om Googles sida ”Teach from home” som innehåller många exempel och instruktioner för hur du som lärare kan jobba med distansundervisning. Här hittar du även ett Toolkit – en verktygslåda där du får hjälp och tips för hur du kan lägga upp dina lektioner på distans.

Om du inte redan gjort det gå även in på Google for Educations “Teacher Center” för fler tips och exempel på hur du kan arbeta med Googles alla olika appar eller program.

För både dig som lärare och dina elever finns “Applied Digital Skills”. Här finns övningar att göra för lärare men även för klassen och enskilda elever att arbeta med, allt uppdelat efter ålder, inom olika områden såsom Dokument, Kalkylark och Presentationer.

Du kan även använda Google kalender för att skapa “slottar” för eleverna att boka. Då kan du enkelt skapa enskilda möten/videomöten med varje elev och följa upp hur det går även om ni inte kan träffas rent fysiskt.

Förutom alla dessa tips vill vi även tipsa om några ytterligare saker:

  • Starta ett Google Hangouts Meet utan att bjuda in någon, spela in lektionen och dela den inspelade lektionen med eleverna via länken du efter mötet får i ett mejl.
  • Livestream kan vara att föredra om man inte vill att eleverna ska kunna chatta eller interagera under lektionen.

Skicka feedback och frågor till Google genom alla Googles appar

 

När Google fått in tillräckligt många önskemål om förbättringar sätter deras utvecklare igång och uppdaterar funktioner.