Datorinköp inför höstterminen 2021

Förbered datorinköp inför hösten 2021

Vi hjälper er med datorinköp inför höstterminen 2021. Skoldatorer är en av Eventfuls specialiteter så vi känner oss trygga i att hitta rätt dator anpassad för just er verksamhet.

Stora utmaningar år 2020

Datortillverkarna hade väldigt stora utmaningar med leveranser under 2020. Mycket beroende av bristen på komponenter till datorerna men även på grund av en otroligt stor efterfrågan. Den stora efterfrågan på skolanpassade datorer är av förklarliga skäl orsakat av pandemin. Låt oss hjälpa er att planera ert datorinköp inför höstterminen 2021 så ni kan tänka på annat vid skolstarten.

Var ute i god tid med beställningar

Tyvärr ser vi att långa leveranstider håller i sig även under detta år. Därför är det hög tid redan nu att lägga en beställning inför hösten om ni planerar att utöka antalet datorer i verksamheten. Eventful samarbetar med de ledande tillverkarna och vägleder er gärna i valet av datorer till både elever och personal. Just nu ser läget för Microsofts Surfacedatorer ljusare ut leveransmässigt än andra datorer. Vi har tidigare skrivit i bloggen om deras Surface Go 2 och Surface Laptop Go, kika gärna där för mer info eller besök Microsoft egna hemsida.

Shape the Future

På tal om Microsoft så har de moderniserat sitt program ”Shape the Future” som rabatterar Windows 10 till skola. Numer ingår kraftfullare datorer i programmet.
Microsoft om ”Shape the Future”:
”Om ni är en skola inom primärutbildning eller sekundärutbildning i något av de deltagande länderna/regionerna* kan ni ha rätt att köpa Windows-enheter från vissa teknikpartners som har tillgång till rabatterade nationella utbildningslicenser genom Microsofts Shape the Future-program.”

Maila skoldator@eventful.se för hjälp vidare med skoldatorer och registrering av ”Shape the Future”.