E-postsäkerhet från Eventful

Microsoft och Google e-postsäkerhet

E-postsäkerhet från Eventful

När du använder dig av vår tjänst ”E-postsäkerhet från Eventful” får du ett komplett och utvidgat grundskydd för e-postflödet i er Google- och Microsoftmiljö. Tjänsten inkluderar implementation, underhåll och support av metoderna och tjänsterna SPF, DKIM, DMARC och MTA-STS.

Behöver du bättre E-postsäkerhet?

Klicka här och fyll i formuläret så hör vi av oss till dig

/ Team Google och Microsoft

 

Vad är SPF, DKIM, MTA-STS, DMARC och MTA-STS?

SPF

Sender Policy Framework (SPF) förhindrar att e-post skickas med förfalskade domännamn i avsändaradressen. I grundkonfigurationen av Google Workspace och Microsoft 365 så sätts en grundläggande SPF upp men när organisationen använder fler tjänster som skickar mail i er organisations namn så behöver SPF:en kompletteras med utvidgat skydd.

DKIM

Domain Keys Identified Mail (DKIM) är en autentiseringsmetod för e-post. Den gör det möjligt för mottagaren att verifiera att mail har skickats från den domän som står som avsändare. Systemet bygger på att avsändarens e-postserver signerar det utgående meddelandet med asymmetrisk kryptering. Mottagaren kan sedan använda den publika nyckeln, som finns publicerad i DNS, för att verifiera signeringen. Metoden är effektiv för att bekämpa nätfiske men även skräppost.

DMARC

En DMARC-policy gör det möjligt för en avsändares domän att ange att deras e-postmeddelanden skyddas av SPF och/eller DKIM och talar om för mottagaren vad den ska göra om ingen av dessa autentiseringsmetoder godkänns – tex. avvisa meddelandet eller sätta det i karantän. Principen kan också ange hur e-postmottagaren kan rapportera tillbaka till avsändarens domän om meddelanden har godkänts och/eller misslyckas. Slutmålet med implementering är att DMARC skall sättas i ”avvisa”-läge.

MTA-STS

MTA-STS löser befintliga problem i SMTP-e-postsäkerhet genom att framtvinga TLS-kryptering under överföring som tillhandahåller en säker end-to-end-kanal för att skicka e-post över osäkra nätverk.

 

Fyll i formlär här för utökad e-postsäkerhet!