Emojis i meddelanden

Emojis i meddelanden

Nu är det enklare att uttrycka känslor med Emojis i meddelanden du skriver i Microsoft Teams!

I början av sms-eran började vi skriva smilisar med olika tecken. Tex =) för glad gubbe och =P för en lipande gubbe. I och med smartare mobiltelefoner och även datorer har vi nu en uppsjö av emojis, som bilderna kallas. Vi kan förstärka känslor, göra rebusar och en del emojis har till och med andra innebörder än de tilltänkta (exempelvis  🍆 och 🍑).
Men se upp, ibland tolkar vi olika och det kan bli helt fel.

Emoji utbudet är större än du tror

När vi skriver meddelanden i Micorosft Teams finns några emojis att lägga till för att förstärka känslan och tonen bakom texten. Det finns dock en något hemlig väg att gå för att få fram fler! Håll bara in Windows-tangenten och klicka på punkt så dyker de upp och du kan välja att lägga till emojis i meddelanden du skriver. Varför inte lägga till en emoji i ett Teams-namn? Vi har sett att många lärare har döpt sina kanaler i undervisningsteam med en emoji, tex 🎵 Musik eller ⚽Idrott.

Du kan även skriva ordet du vill transformera till en emoji genom klicka ”Windows + . ” sedan börja skriva ordet så kommer det upp passande bilder.
Emojis i meddelanden

 

Andra sätt att förmedla känslor och göra meddelanden roligare:

– GIF: Klicka på GIF-ikonen och fyll i en text som du vill hitta en passande minivideo till.
Emojis i meddelanden

– DEKAL: Klicka på klistermärket och skriv vad du söker efter under ”populär” eller välj under kategorierna till vänster.
Emojis i meddelanden

Go nuts, fire away och lek fritt med emojis, GIF’s och dekaler för roligare chattar! 😃
Skippa dock emojis om det är allvarliga eller dåliga besked du ska meddela om, det är lätt hänt att vi misstolkar bilderna. Originalbetydelsen för 😤 är till exempel ”min för triumf” även om de flesta använder den för att visa frustration.

Vill ni veta mer om hur vi kan hjälpa er i Microsoft Teams, besök gärna Eventfuls Microsoftsida