Google Drive-filer försvinner permanent från papperskorgen

Google Drive-filer försvinner permanent från papperskorgen

Viktigt!
Efter den 13 oktober 2020 har Google gjort en uppdatering som gör att Google Drive-filer försvinner permanent från papperskorgen efter de legat där i 30 dagar.

Vad händer när du flyttar en fil till papperskorgen?

Om du vill ta bort en fil är det vanligaste sättet att du drar den till papperskorgen eller högerklickar på filen och väljer papperskorgen. Är den borta sedan? Nej, hittills har den legat kvar i papperskorgen tills du aktivt tömt den. Sedan har du kunnat återställa filer från papperskorgen innan den är tömd. Efter den 13 oktober 2020 har Google gjort en uppdatering så att Google Drive-filer försvinner permanent från papperskorgen efter de legat där i 30 dagar. Du har alltså en månad på dig att ångra dig angående en fils existens.

Raderas min fil för alla jag delat den med?

En fil som du äger men har slängt kan kopieras av andra som du delat del filen med. Det vill säga om den ligger kvar i papperskorgen. När du har tömt den är filen borta för alla. Om du inte äger filen kommer du radera den enbart för dig själv men den kommer ligga kvar hos ägaren. Vill du att andra fortfarande ska kunna se filen men ta bort den för dig kan du överföra äganderätten till någon annan.

Du får gärna läsa mer om borttagning av filer och papperskorgen i Google Drive hos Googles support här.

Vi på Eventful har en egen supportsida kan du få hjälp med andra Googlerelaterade frågor bland våra supportartiklar.