Pressrelease: Unikum och Eventful släpper nytt Skolpaket med Microsoft Teams

pressrelease, unikum, skolpaket, eventful

Nytt skolpaket med Teams kan ersätta gamla lärplattformar

Nu släpper Eventful och Unikum ett nytt Skolpaket som kombinerar Microsoft Teams med svenska läroplaner i Unikum.net och färdiga kopplingar till kommuners befintliga IT-system från Eventful. Skolpaketet kan ersätta äldre traditionella lärplattformar som fungerar dåligt med mobiler och plattor och kan snabbt göra nytta för lärare och elever.

 

Microsoft Teams är ett digitalt nav där konversationer, innehåll och appar samlas på ett ställe. Teams är en av Microsofts snabbast växande applikationer globalt. För att Teams ska kunna användas på bästa sätt behöver man koppla systemet till svenska läroplaner och svenska kommuners skol-IT-system. Det nya Skolpaketet från Eventful och Unikum gör detta möjligt vilket innebär att Microsoft Teams, Unikums Teams-app och Eventfuls Teams-integrationer paketeras i ett samlat paket. På så vis kan kommuner snabbt ersätta äldre lärplattformar som skapar problem för lärare och elever som arbetar med olika enheter till exempel mobiler, plattor och datorer.

 

Idag har över 1 miljon användare i 70 kommuner tillgång till Unikum.net i sina skolor via mobil, platta och dator. I Unikum finns en nationell skolbank med över 300 000 pedagogiska planeringar som skapas och delas av lärare över hela landet. Lärare använder dessa pedagogiska planeringar tillsammans med Teams och Office för sitt lärande och för att lösa uppgifter. I Sverige använder många skolor redan molntjänsten Office 365 och Eventful har hjälpt till att koppla samman Office 365 med kommunens skol-IT-system i över 100 kommuner.

 

Om Unikum Teams Skolpaket

Unikum Teams Skolpaket är ett paket för kommuner som innehåller Microsoft for Education, Unikums skolverktyg, Eventfuls kopplingar samt support för kommunens skol-IT-system. Skolpaketet är färdigt att användas och kan komma till nytta direkt i alla kommuner. Läs mer på https://www.unikum.net/kommun/teams-skolledare/

Om Eventful

Eventful är ett kunskapsföretag som kan skola och medparten av våra medarbetare har en bakgrund som lärare. Vi arbetar aktivt med att hjälpa kommuner och friskolor att använda tjänster och system med utgångspunkt i Office 365 och Google G Suite. Hittills har vi hjälpt över 100 kommuner och friskolor in i den digitala skolvärlden. Läs mer på www.eventful.se

Om Unikum – Unikt lärande AB

Unikum.net är Sveriges största mobila lärportal för samarbete kring lärande och kvalitet från förskola till vuxenutbildning. Unikum är tillgängligt för över 1 miljon användare i tusentals skolor i Sverige. Idén är enkel:  “Unikt lärande för unika barn.” Läs mer på www.unikum.net

 

Jonas Ryberg


Jonas Ryberg, VD och grundare på Unikum – Unikt lärande AB:

Lärare och elever behöver verktyg som samspelar smidigt, och funkar direkt. Med Unikums Teams-app och Eventfuls
kopplingar till kommunens IT-system så uppnår vi precis detta. Nu kan kommuner ersätta sina gamla lärplattformar på ett enkelt och tryggt sätt.

Jonas Ryberg, VD och grundare, Unikum – Unikt lärande AB

 +46 70 571 81 49

jonas.ryberg@unikum.net

 

 

 

 

Andreas Eng
Andreas Eng, VD och grundare av Eventful AB:

Vi vill att skolor snabbt och enkelt får maximal nytta av Teams och Unikum. Med Skolpaketet kan vi ge färdiga kopplingar som ser till att rätt användare får rätt verktyg, på rätt datorer med automatik, säger Andreas Eng, VD och grundare på Eventful. Tillsammans skapar vi en modern lösning som är unik i sitt slag.

 

Andreas Eng, VD och grundare, Eventful AB

 +46 10 209 73 10

andreas@eventful.se