Eventful Ninjas

ninja_svart_png

Bli en i teamet du med!

Vill du veta mer om vårt utbildningskoncept Eventful Ninjas? Kolla in vår informationsfilm som enkelt förklarar upplägget för utbildningen!

Våra ledord är: förenkla, förbättra och förändra. Vi som är utbildningsansvariga på Eventful kommer alla från skolans värld och brinner för att IT ska göra skillnad - till det bättre, i alla pedagoger och elevers vardag.

Vad är Eventful Ninjas?

Eventful Ninjas är ett koncept där vi hjälper hela kommuner med sin implementering av Microsoft Teams. I arbetet med att ta fram detta utbildningspaket har vi på Eventful tittat på vilka faktorer som leder till framgång och bakat in så många som möjligt av dessa i Eventful Ninjas. Det tar tid att implementera ett nytt system och därför är utbildningen uppdelad i nio lektioner. Så här ser upplägget ut:

  • Lektion 1-4 handlar om hur Teams fungerar
  • Lektion 5-9 har fullt fokus på hur man kan använda Teams i undervisningen

Vem riktar sig utbildningen till?

Vi utbildar handledare, vanligtvis en eller två personer per skola, och de är dessa personer vi kallar för Eventful Ninjas. Handledarna ska i sin tur leda arbetet med att implementera Microsoft Teams på sin arbetsplats. Som stöd i arbetet får Ninjan ett helt paket med material till varje lektion.

  • Handledningar
  • Instruktionsfilmer
  • Färdiga övningar
  • Diskussionsövningar
  • En utmaning

Introduktion

Innan utbildningen startar på skolorna genomför vi en halvdagsutbildning för Eventful Ninjas. Vi går då igenom vad som är viktigt att tänka på som handledare, tittar på kursinnehållet och går igenom samtliga uppgifter tillsammans.

Utbildningens utformning

Upplägget för utbildningen, det vill säga ett pass som Eventful Ninjas genomför på skolorna, är enligt följande:

  • Gruppen tittar på en kort film för att visa en/flera funktioner i Microsoft Teams.
  • Gruppen provar funktionerna under passet.
  • Diskussion kopplat till hur skolan kan använda funktionerna i sin verksamhet med veckans utmaning och ett litet test för deltagarna.

Stöd hela vägen

Som Ninja får du dessutom vara med i vårt team tillsammans med andra Ninjas och kan ställa frågor som berör materialet, eller hur någonting fungerar i Office 365. Inför varje lektion har vi också en genomgång online, där alla kan ställa frågor kring den lektion som de sedan ska genomföra. Eventful Ninjas kan genomföras helt i er egen takt och kan användas på vilken skolform som helst. Vi kan även anpassa innehållet efter just er verksamhet!

Låter det här intressant?

Hör av er till oss genom formuläret nedan eller på mail utbildning@eventful.se så berättar vi mer!

microsoft Modern Work logo 2023
GfE-Partner-Badges-Horizontal