Arbeta digitalt med möten och undervisning

Pojke med dator och hörlurar

Vi på Eventful får många frågor om att arbeta digitalt med möten och undervisning via Microsofts och Googles plattformar, inte minst i dessa tider då det diskuteras att stänga ner skolor och arbetsplatser. Det är fullt möjligt att jobba via Teams eller Google Classroom/Hangouts för att komplettera, eller helt ersätta fysiska möten. Vi har arbetat på detta sätt i flera år och vi vet att det fungerar. Har ni frågor som ni vill diskutera med oss eller vill ha tips och råd, tveka inte att kontakta oss. De skolor som redan arbetar digitalt kan vi hjälpa med flera saker, till exempel:

Utbildning av lärare

Minst lika viktigt som hårdvara och mjukvara är att våra lärare vet hur de ska använda sina system för att nå ut till eleverna. Både Teams och Google Classroom är intiutiva system, så ofta går det snabbt att komma igång, men det är alltid bra att ta hjälp och lyssna på någon som gjort detta tidigare.

Vi har ett koncept som kallas ”Eventful Ninjas”, vilket bygger på ”train the trainer” där lärare samtalar och delar med sig av sina erfarenheter. Materialet är ett program i nio steg och finns tillgänglig på vår öppna supportbank som finns här.

Använd gärna detta för att komma igång med Teams och återkoppla till oss med synpunkter. En del skolor och kommuner har betalat för att få tillgång till detta material. Till dem har vi också tillhandahållit handledning och är ni någon av dessa kunder kan vi hjälpa er att lägga till materialet i er miljö.

 

Skapa upp Teams och Google Classroom

Om man ska jobba med Teams eller Google Classroom/Hangouts kommer det att underlätta om samarbetsplatserna finns skapade med rätt lärare och elever från början. Detta är något som Eventful hjälper till med. Automatiska samarbetsrum har bland annat följande fördelar:

  • Likvärdighet
  • Namnstandard
  • Tydlig struktur
  • Integrationer till andra system
  • Färdig uppsättning av kanaler/flikar
  • Behörigheter
  • Lärarna sparar tid

Gällande utvecklingen av Corona (Covid-19) pågår just nu ett intensivt arbete där branschen ökar sin beredskap att hjälpa skolor bedriva sin undervisning online, ifall detta blir aktuellt för Sverige. Tillsammans med andra aktörer gör vi vårt yttersta för att möjliggöra en så tillgänglig undervisning som möjligt.