Eventful först i ledet kring SS12000

Integration

Nu har en lista på leverantörernas status kring SS12000 publicerats av Swedish Edtech Industries. Eventfuls status lyser grönt som en julgran och vi fortsätter att förenkla hanteringen av data. Detta är såklart viktigt för oss som ledande leverantör av systemintegrationer för Microsoft 365 och Google Workspace.

Arbetet med standarder för skoladministration

Arbetet kring standarder har pågått under en längre tid och tidigare i höst rekommenderade Skolverket den tekniska standarden SS 12000. Detta är en Svensk standard, framtagen av SIS (Svenska Institutet för standarder). Den omfattar flera av de skoladministrativa processerna. Eventful jobbar även med internationella standarder som grund för provisionering och användarhantering av det digitala ekosystemet i skolan.

Standarden SS12000 är en överenskommelse om hur olika it-system ska kommunicera med varandra. Hur data ska överföras från ett system till ett annat. SS12000 är en viktig standard utifrån informationsförsörjningen i det digitala ekosystemet av tjänster.

– Detta är en viktig standard för interoperabilitet och valet av modern teknik. Vi är väldigt glada över att Skolverket nu så tydligt rekommenderar den, säger Johanna Karlén, kvalitetschef på Swedish Edtech Industry. Standarden är kostnadsfri att hämta.

Läs mer på Swedish Edtechs sida här.

Du hittar listan i PDF här.

Läs även om vårt arbete med procisionering och identitet kopplat till Digitala Nationella Proven (DNP) här.