Höstupdate Nyheter i Microsoft 365

Microsoft Ignite Sweden

Nu har första halvan av höstterminen gått och det är dags för en höstupdate på nyheter i Microsoft 365.
Microsoft har under oktober genomfört sitt stora evenemang Ignite. Under Ignite släpptes i vanlig ordning många spännande nyheter för alla Microsofts olika produkter och tjänster. Många av er deltog på Douglas omtyckta genomgång av nyheter i augusti och nu är en del av de saker han nämnde där släppta och även några saker han inte ännu fick släppa i augusti.

Vi har nu samlat några nyheter som släppts och vill du läsa mer finns det länkar där du kan fördjupa dig ännu mer.

Här kan du titta på flera av de presentationer som skedde under Ignite

Microsoft Ignite Spotlight on Sweden

Vi vill även passa på att tipsa om Microsoft Ignite Spotlight on Sweden som går av stapeln i November. Vi kommer såklart delta, men även du kan hänga med. Du änmäler dig på länken här.

Microsoft fortsätter sin satsning inom AI med tjänster för att bearbeta och presentera data. Under Ignite släpptes Microsoft Syntex som är en innehålls AI som automatiskt läser, taggar och indexerar stora mängder data för att förbättra sökupplevelser och förutsägelser. Introducing Microsoft Syntex

How big a deal is Microsoft Synktax?

Microsoft Viva fortsätter att växa med Viva Insights, Viva Connection, Viva Goals, Viva Topics och Viva Learning. Under Ignite annonserades att Viva kommer få förbättrad styrning i admincenter för att konfigurera de olika tjänsterna. Läs om Viva

I Microsoft Teams presenterades Excel Live där du kan direkt i ett möte dela en excelfil och arbeta och göra ändringar i realtid.

Microsoft Teams Premium

Microsoft presenterade även en helt ny licensform för Microsoft Teams. Något de kallar för Teams Premium. Premiumlicensen för Teams kommer bland annat erbjuda funktionerna översättning direkt i möten, anpassade tillsammans vyer i möten, SMS notifikationer, organisationsanalyser för administratörer. Vi kommer säkert få mer detaljerad information om vilka fördelar denna licens kommer innebära.

Microsoft Teams Premium

Virituella möten

Microsoft Lists får fler funktioner både i webbläsaren och i mobilappen.

Power Plattformen med Power Automate, Powerapps, PowerBI och Power Pages är ett område som Microsoft fortsätter satsa mycket på. Verktygen erbjuder enkla sätt att effektivisera och säkra upp interna processer samt integrera de olika verktygen inom hela M365 tjänsten. Läs mer!

Anmäl dig till Webinarier

Microsoft bjuder även in till webinarier med fokus på Education. De första tillfällena är planerade till November. Se denna länk för tider och hur du kan registrera dig.

Inom Education har vi även lite roliga nyheter att se fram emot. Bland annat Tidsinställda uppgifter, dölj kommentarer i uppgifter tills den är återlämnad, nya forms funktioner under onlinemöten. Läs om alla senaste nyheter på denna länk.

Vi hörs/ Eventfulteamet