Missa inte årets viktigaste padelmatch!

padelmatch

Eventful och bröderna Jihde slår ett slag för diabetesforskningen

Missa inte årets viktigaste padelmatch vid Enköpings tennisklubb måndag den 26:e augusti kl: 18.00! Andreas Eng och Henrik Åhman från Eventful möter bröderna Peter och Niklas Jihde i en svettig padelduell till förmån för diabetesforskningen. Kom och visa ditt stöd!

Andreas Eng, VD för Eventful, har en son med diabetes typ 1 och har därför engagerat sig i sjukdomen. I samband med Diabetesgalan 2018 la han ett bud på en av Traderas auktioner – en padelmatch mot bröderna Peter och Niklas Jihde. Andreas vann slutligen budgivningen och vinstsumman, 22 100 kronor, kommer att användas till diabetesforskningen.
– Jag ville uppmärksamma sjukdomen på ett annat sätt detta år säger Andreas, som skänkte 100 000 kronor under förra årets insamling. Det behövs mycket mer kunskap om sjukdomen, säger han.

Om diabetes
Visste du att 1 av 9 svenskar har diabetes, eller som är i riskzonen att drabbas? Ett av de länder som har högst antal insjuknande i typ 1-diabetes är Sverige och typ 2-diabetes ökar kraftigt. Det är typ 1 som brukar drabba barn och ungdomar och varje år insjuknar ungefär 700 barn och ungdomar i diabetes. Orsaken till diabetes är ännu inte löst och forskningen är därför i stort behov av resurser, för att bota de som drabbats, och förhindra uppkomsten av den.

Vill du veta mer om diabetesforskningen? Här kan du läsa mer och lämna en gåva.

(Källor: Diabetesförbundet, Trygg-Hansa).

 

.