Uppdaterat gränssnitt i Google för delning av filer

Shutterstock - Google drive_

Just nu arbetar många hemifrån och det är viktigare än någonsin att kunna dela filer säkert och smidigt. Det lanseras ett uppdaterat gränssnitt i Google för delning av filer från Google drive, Docs, Sheets, Slides and Forms.

Enklare delning av filer

Förbättringen av gränssnittet gör att det blir enklare att dela filer och dokument på webben med andra användare utan att utöka behörigheten mer än nödvändigt. Det kommer också minska risken för felaktig behörighetstilldelning. Tidigare gränssnitt för länkdelning visade bara att alla med länken kunde se, kommentera eller redigera. Det nya gränssnittet visar tydligare begränsad länkdelning till specifika personer. Den nya designen separerar också visuellt delning med människor och grupper, från länkdelning.

Du kommer nu lätt kunna se vilka som har tillgång och undvika att ge ut behörighet av misstag. Det kommer även finnas en ”Copy” knapp för att snabbt få länken till filen utan att behöva ändra delningsbehörigheterna.  Med det nya gränssnittet kommer du enkelt att se vilka som har behörighet till filen samt ändra och granska behörigheter på ett smidigare sätt.

Detta är tillgängligt för alla G Suite- och Drive Enterprise-kunder samt användare med personliga Google-konto. Det uppdaterade gränssnittet är redan lanserat för domäner med snabb publicering och rullas ut för domäner med schemalagd publicering från och med 26/5 och 15 dagar framåt.

Uppdateringen sker automatiskt för alla G Suite for Education-användare samt användare med personliga Google-konton.

Är du intresserad av hur vi på Eventful kan hjälpa dig med Googletjänster? Läs här, eller hör av er till oss: info@eventful.se eller 010-2091011